Sven Cooremans

Gemeenteraadslid

Ik ben Sven, getrouwd met een vrouw die grenzeloos geeft om mensen in nood en vader van een zoon en een pleegzoon. De eerste volgt zijn passie en studeert op het conservatorium, de tweede is onze kleine kampioen in warme onbevangenheid.
Lang heb ik met mijn hoofd in de wolken gelopen. Tot op een dag het wolkendek brak en ik steeds meer oog kreeg voor wat er allemaal mis liep in deze wereld. Ik vond dat het tijd werd om deel uit te maken van het legertje mensen dat daar iets aan probeert te doen en was verheugd dat ik mocht toetreden tot het bestuur van PEN Vlaanderen. De voorbije jaren was ik er verantwoordelijk voor het Writers in Prison Committee. Het gaf me de kans om echte helden te ontmoeten, schrijvers die met hun pen (hebben) durven vechten voor een betere wereld waar dat levensgevaarlijk is om te doen. Maar ook hier in deze samenleving liggen de uitdagingen voor het rapen. Daarom stapte ik een vijftal jaar geleden op een avond het vergaderlokaaltje van Groen Mortsel binnen, waar ik gastvrij werd onthaald door een groep mensen die allemaal de neus in dezelfde richting hebben staan: allen vinden dat het beleid menselijker, eerlijker en gezonder kan. En dat we daar ook hier in Mortsel onze schouders kunnen onder zetten.
Jonge mensen zin doen krijgen om mee de toekomst vorm te geven is al jaren mijn drijfveer als leerkracht (op het atheneum van Mortsel). Als kandidaat voor Groen Mortsel wil ik iedereen in beweging krijgen: om samen te schrijven aan een verhaal van hoop en verbinding. Zo kunnen we van Mortsel een stad maken waar iedereen zich thuis voelen mag, een stad ook met oog voor de
toekomst.