Nadia Saouti

21 September 2018

Nadia Saouti

Plaats 4  

Ik ben Nadia Saouti, 33 jaar oud, gehuwd en moeder van twee kinderen. Ondertussen werk ik al tien jaar in het Antwerpse, rond het thema diversiteit in al zijn facetten. Na mijn studie Gezinswetenschappen, startte ik als trajectbegeleider Inburgering.
In mijn vrije tijd ben ik medeoprichter van het project Tafersit Care, een dagcentrum voor personen met een beperking in Noord-Marokko, alsook bestuurslid van Senzo, een belangenvereniging die werkt rond cultuursensitieve zorg voor mensen met een beperking. Ook zet ik mij als vrijwilliger in bij emancipatorische initiatieven voor vrouwen met een migratieachtergrond, geef ik administratieve ondersteuning aan enkele gezinnen en bijles aan kinderen en jongeren.  Ik ben gepassioneerd door literatuur en droom ervan om elk kind aan het lezen te krijgen.
Ik geloof in het investeren in sociaal kapitaal en denk daarbij vooral aan onontgonnen talenten in onze Mortselse wijken. Ik vind het belangrijk dat er daarom gekeken wordt naar de minderheden in onze samenleving. Participeren aan een warme samenleving, vraagt dat iedereen zich betrokken voelt en volop de kans krijgt om actief te kunnen deelnemen aan alles wat onze samenleving te bieden heeft. Er zouden geen drempels mogen zijn voor jong, oud, wit, met een tintje, man, vrouw, met of zonder beperking, … Hiervoor wil ik gaan!
De luchtkwaliteit in Mortsel kan beter. Ik ben ervan overtuigd dat een aantal extra ingrepen hierin kunnen bijdragen tot een nog mooier, leefbaarder en gezonder Mortsel. Investeren in onze jeugd, onze toekomst en onze levenskwaliteit, blijft nodig. U mag op mij rekenen om dit aan te kaarten.
Iedereen Mortsel!