Stichters Kaleidoscoop Groene Pluim 2022

In 2003 kochten de oprichters van Kaleidoscoop kunstencentrum het eerste deel van de vroegere fabriek "Lustrerie Stella" aan. De droom was om er een ontmoetingscentrum voor kunstenaars en artiesten van te maken. Een schot in de roos zo bleek. De ruimte was al gauw te klein... In 2013 werd de rest van de vroegere fabriek aangekocht om uit te breiden tot wat we nu kennen als de Kaleidoscoop met zijn 25 ateliers, grote en kleine zaal en het terras en de tuin. 

Momenteel zijn er ongeveer 50 kunstenaars gevestigd in individuele of groepsateliers. Enkele voorbeeldjes van het diverse aanbod dat er gevestigd zit: papierrestauratie, glaskunst, schilderen, grafiek, dansen, toneel, fotografie, keramiek, ... Eeuwige verwondering gegarandeerd! 

De ateliers zijn magisch, maar de culturele manifestaties die er doorgaan zijn dat zeker ook. Er gaat een divers aanbod aan optredens, tentoonstellingen, workshops, theatervoorstellingen, ... door. 

Kortweg, de Kaleidoscoop heeft zich echt weten manifesteren als cultureel hart van Mortsel Dorp. Recent is fakkel doorgegeven van de oorspronkelijke grondleggers naar nieuwe eigenaars. Daarom zetten wij hen graag in de spotlight met een nominatie voor onze Groene Pluim. 

Verdienen zij jouw stem? Stem dan op op deze pagina

Er zijn nog twee prachtige kandidaten genomineerd leer hen kennen op de pagina's ZuidtrAnt-W en Bon Companie