Bon Companie Groene Pluim 2022

Geraakt door de ramp in Wallonië afgelopen zomer sloegen enkele voor elkaar nog onbekende Mortselaars de handen in elkaar. "Wanneer er zoiets gebeurt, kunnen we niet zomaar in onze zetel blijven zitten" klonk het. Sinds 20 juli verlenen zij hulp op allerlei manieren aan Wallonië. In het begin boden ze ter plekke hulp door o.a. mee huizen leeg te maken. Toen er eind september nog niet veel veranderd was, besloten ze ook geld in te zamelen. Met de ontbijtbon "BON-a-petit" creëerden ze een verbondenheid tussen Mortsel en Wallonië. Wij kregen in Mortsel een lekker ontbijt, in Wallonië kregen ze er letterlijk warmte voor. De opbrengst ging namelijk naar verwarmingstoestellen voor huizen zonder elektriciteit. Meer dan 10.000 euro bracht dat op! Zo kregen mensen in getroffen gebied de warmte die ze verdiende in de koude wintermaanden. De “Bon A petit” was een “kleine” geste waarmee er dus grootse menselijke dingen zijn verwezenlijkt.

Naast deze acties reden ze ook nog tientallen keren met volle bestelwagens naar daar. Volgeladen met o.a. kleding, verwarmingstoestellen, eten, hygiëne- en gezondheidsproducten, ... De hulp kwam van overal en er is een logistieke stunt neergezet om dit rond te krijgen. 

Kortweg, Bon Companie heeft de Mortselse solidariteit op zijn mooist getoond. Op verschillende manieren zijn zij te hulp geschoten bij de ramp in Wallonië en verbonden zij warme mensen aan een goed doel. Daarom zetten wij hen graag in de spotlight met een nominatie voor onze Groen Pluim. 

Verdienen zij jouw stem? Stem dan op op deze pagina

Er zijn nog twee prachtige kandidaten genomineerd leer hen kennen op de pagina's ZuidtrAnt-W en Stichters Kaleidoscoop