Vlot naar het recyclage park te voet en per fiets

16 Juli 2022

Vlot naar het recyclage park te voet en per fiets

Michiel Hubeau kaartte het bij IGEAN aan en vond gehoor.

Groen-oppositieraadslid Michiel Hubeau haalt slag binnen :  binnenkort een aparte aanschuifrij voor fietsers en voetgangers in het recyclagepark van Mortsel

Groen-gemeenteraadslid Michiel Hubeau vroeg aan IGEAN of het niet mogelijk was om aan het recyclagepark van Mortsel een aparte aanschuifrij te voorzien voor fietsers en voetgangers en kreeg gehoor. "Meestal hebben fietsers en voetgangers maar heel weinig bij, maar tot nu moeten ze wel samen aanschuiven in de rij met auto's en bestelwagens. Leuk is het niet, als fietser of voetganger tussen het vele starten en stoppen van auto's en uitlaatgassen", aldus het Mortselse gemeenteraadslid. 

Michiel Hubeau kaartte het bij IGEAN aan en vond gehoor. Want binnenkort start IGEAN met een proefproject in Mortsel om fietsers en voetgangers langs de parallelle Cantecroylaan het park te laten binnengaan aan de aanmeldzuil, waar ze kunnen ritsen met de aanschuifrij van auto's en bestelwagens. Het moet mensen die maar een kleine hoeveelheid afval hebben ook stimuleren om hun parkbezoek te voet of met de fiets te doen en hen te belonen met een korte aanschuifrij. Michiel Hubeau is tevreden: "Ik ben heel blij dat IGEAN dit proefproject heeft uitgewerkt. De oplossing die werd uitgewerkt ziet er heel goed uit. Fietsers en voetgangers zullen voortaan wat minder in de uitlaatgassen staan en kunnen hun kleine portie afval zo vlot en gemakkelijk afgeven. Allemaal voordelen voor milieu en klimaat. Ik kijk er al naar uit wanneer het proefproject van start gaat. Als dit een succes is kan het zeker ook uitgerold worden naar de andere IGEAN-gemeentes in de Zuidrand en Voorkempen"