Themapark Captain Jack - Minister kent haar dossier niet

05 Maart 2023

Themapark Captain Jack - Minister kent haar dossier niet

Het zou goed zijn als de bevoegde minister, Lydia Peeters, een béétje moeite zou doen om minstens te doen alsof het haar ook maar ièts kan schelen. Ze antwoordt denigrerend op een terechte vraag en laat hiermee zien hoe weinig interesse en/of dossierkennis ze heeft. De gezondheid van de Vlaming is niet in goede handen...

Een grootschalig bos in plaats van Captain Jack in Mortsel ? Het had gekund, zegt de minister. Groen Mortsel is stomverbaasd.

 "Er had perfect iemand kunnen inschrijven die zegt: “ik wil hier een bos van maken”, zo reageerde de minister op de uitspraak van Imade Annouri (Groen) dat een bos ook recreatie kan zijn. Michiel Hubeau (Groen Mortsel) was stomverbaasd toen hij dat hoorde : “dan kent de minister haar eigen marktbevraging niet, want daar staat onder andere in dat het realiseren van een multifunctionele zaal van 500 tot 1000 toeschouwers een vereiste is. "De minister maakt de commissie blaasjes wijs", aldus het Mortselse raadslid.

Even de context: Het departement Mobiliteit organiseerde in 2022 een marktbevraging om op zoek te gaan naar een projectontwikkelaar voor "een recreatieproject gerelateerd aan de luchtvaart" op gronden naast de luchthaven aan de Mortselse Krijgsbaan. De marktbevraging voor de invulling van de recreatiezone leverde maar één kandidaat op: Jack Schoepen van Skice Development II met zijn themapark “Captain Jack”.

Toen Imade Annouri in de commissie van het Vlaams parlement op 2 maart opwierp dat vele mensen geen behoefte hebben aan een themapark maar wel aan een park of een bos en dat dat ook recreatie is, zei de minister dat een bos evengoed had gekund. “De minister kent haar eigen marktbevraging niet”, zegt Michiel Hubeau.  “Daar staat ten eerste in dat het recreatieproject zowel visueel als qua gebruik een link met de luchtvaart moet hebben. En ten tweede staat erin dat een multifunctionele zaal voor 500 tot 1000 toeschouwers een vereiste is. Ik zie niet in wat die voorwaarden met een bos te maken hebben. 

Nadat het themapark op 8 februari door Jack Schoepen gelanceerd werd in de pers startte Groen Mortsel een petitie die in een mum van tijd 10.000 keer werd ondertekend. Michiel Hubeau : “We kregen ontzettend veel reacties met één constante: mensen willen geen themapark, ze willen een park, bomen, open ruimte en natuur. De gronden zullen bovendien hun sponsfunctie verliezen met bijkomende verharding wat verdrogingseffect heeft tot in het nabijgelegen natuurgebied.”

Michiel Hubeau

Mortsels gemeenteraadslid Groen

Via deze link kan de uitspraak van de minister herbekeken worden

https://www.youtube.com/live/3s_PyICErNg?feature=share&t=9417

 

Teken de petitie via https://www.groenmortsel.be/captain-jack