Stem voor De 6 van Mortsel

13 Mei 2024

Stem voor De 6 van Mortsel

6 Mortselaars staan op de nationale lijsten bij de verkiezingen van 9 juni Geef ze uw stem, de 6 van Mortsel.

Wanneer u op 9 juni naar de stembus trekt, kan u kiezen voor 6 Mortselaars. Michiel Hubeau, Ingrid Pira en Jef Dolfyn staan op de lijst voor het Vlaams Parlement. Nadia Saouti, Jitse Born en Daphne Reinehr zijn kandidaat voor het federaal Parlement. 

Waarom ze voor Groen kiezen? Heel eenvoudig: omdat Groen meer dan ooit nodig is. Klimaat klinkt als een groot begrip, maar eigenlijk is het heel concreet. Het gaat over meer propere lucht, meer groen en open ruimte, meer leefbare en veilige straten. Het gaat over meer zorg voor de vele mensen die om één of andere reden kwetsbaar zijn. Het gaat over meer rechtvaardigheid. Over de toekomst van kinderen hier en in de hele wereld - het kinderkerkhof dat Gaza geworden is, is onverdraaglijk. 

Het gaat over meer, niet minder. Meer kinderopvang, meer speelruimte, meer water dat de grond kan instromen, meer zitbanken op straat, meer plaatsen voor mensen met een beperking, meer aandacht voor mentaal welzijn, meer leerkrachten, meer jeugdlokalen en feestruimten, meer ondersteuning voor lokale ondernemers, meer buurtwinkels, meer…

Er is zoveel meer te bedenken. Zoveel meer te realiseren dat nodig is voor iedereen. Makkelijk is dat niet, want politici moeten keuzes maken. En dat doen Groenen. Kijk naar Mortsel: 20 jaar geleden werd tram 15 doorgetrokken met veel kritiek. Nu is er geen spoor van kritiek meer, enkel sporen die nooit gewist worden.

Geef ze uw stem op 9 juni, de 6 van Mortsel.

 

DOWNLOAD onze brochure over De Zes van Mortsel