Sla mee op tafel voor veilig fietsverkeer

17 Mei 2024

Klik op de link om een melding in te dienen bij de wegbeheerder om deze onveilige situatie aan te kaarten. Als genoeg mensen dat doen schiet Vlaanderen hopelijk in actie.

Doe melding via meldpuntwegen.be 

Er zijn in Mortsel sinds september minstens drie heel zware ongevallen gebeurd, waarvan een dodelijk. Telkens ongevallen met afslaand (vracht)verkeer dat op hetzelfde moment groen licht had als de fietsers en voetgangers die rechtdoor gingen. Dat zijn ongevallen die met conflictvrije kruispunten perfect vermeden hadden kunnen worden en slachtoffers die er niet hadden moeten zijn. 

Mortsel is de stad met het meest fietsende pendelaars van Vlaanderen, 9/10 doet korte afstanden te voet of met de fiets in onze stad, voor schoolgaande jeugd is de fiets met voorsprong het belangrijkste vervoersmiddel, ... Bij al deze verplaatsingen worden ook onze gewestwegen veel gebruikt. Dat er op zulke belangrijke assen nog steeds conflicten zijn tussen zwaar vrachtverkeer en fietsers is niet meer te verantwoorden in een fietsstad als Mortsel.

Hier moet dringend werk van gemaakt worden, zodat we niet meer moeten wachten op het volgende ongeval.