Red Tram 7 - Teken de petitie

RED_TRAM7.jpg

 

De nieuwe plannen van De Lijn voor het Antwerpse en de naburige steden verontrusten ons omdat men, ondanks hevig protest hiertegen, toch tram 7 wilt afschaffen.

Dit is onbegrijpelijk... Jong, oud, mensen met een beperking, schoolgaande jeugd, mensen die werken in de stad of tot aan het MAS gaan,… Iedereen geeft het belang aan van hun tram 7. Het is dan ook de oudste tramverbinding van Mortsel met Antwerpen en passeert o.a. de Nationale Bank, de Meir, de Boerentoren, tot aan het Eilandje.

De Vlaamse regering heeft de modal shift, de ambitie om tegen 2030 iedereen op een duurzame manier te verplaatsen en dus 50% duurzame vervoersmiddelen te realiseren, vooropgesteld. Als er dan plannen zijn om het openbaar vervoer te verminderen en bepaalde lijnen af te schaffen, dan gaan we er niet geraken. Er moet extra geïnvesteerd worden in het openbaar vervoer, in frequentie, in lijnen, in meer plekken die bediend kunnen worden.
Overstappen zou de nieuwe realiteit zijn? Wat met mensen die minder goed te been zijn, mensen met een buggy? Gaan we aan hen vragen om over te stappen aan de halte Harmonie? Diegenen die deze plannen maken, zijn wereldvreemd! Blijkbaar interesseert het de beleidsmakers geen zier. 

Wij, vanuit Groen Mortsel, zien vooral verliezers in dit verhaal. Mortsel verliest, de Antwerpse districten ook. Bovendien, als onze stad, als Mortsel tram 7 verliest, dan kunnen we de doortrekking naar Kontich definitief vergeten. En dat zou een enorm verlies zijn voor Mortsel en de Zuidrand.
Wij dringen er dan ook hard op aan om deze beslissing te herzien. In het belang van de modal shift, in het belang van de Mortselaars en de Antwerpenaars.

We roepen De Lijn op OM TRAM 7 NIET TE SCHRAPPEN

Daarom lanceerden we op 14 februari 2020 een online-petitie om tram 7 te behouden.

Teken deze petitie en ondersteun onze oproep aan De Lijn 

STEUN DE PETITIE:

- Deel de link naar deze pagina op je social media

- Op vraag van vele mensen is er ook een papieren petitie. Wil je rondgaan voor handtekeningen in de buurt of bij familie of vrienden ? Help mee met de petitie te verspreiden: DOWNLOAD HIER een papieren versie en bezorg ze in de Rubensstraat 36, Mortsel

- Download hier de AFFICHE, en verspreid mee de petitie

- Lees waarom Groen Mortsel vindt dat het Stadbestuur tégen de nieuwe vervoersplannen van De Lijn moet stemmen

- Bekijk de ATV-reportage van 7 december 2020 over de problematiek van Tram 7 

 

Al 11.009 ondertekenaars!

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.