IN MORTSEL WORDT DE KRACHT VAN VERANDERING BUITEN GEZET.

24 Oktober 2012

Op dinsdag 23 oktober 2012 liet N-VA-onderhandelaar Erik Broeckx weten dat er in Mortsel een nieuwe coalitie is : N-Va, Sp.a en CD&V. Voor Groen Mortsel is het nog te vroeg om de nieuwe coalitie proficiat en succes te wensen. De manier immers waarop dit bestuursakkoord tot stand kwam, kunnen we niet appreciëren. Het gaat niet op om Groen ? als voormalige coalitiepartner en de op één na grootste partij in Mortsel ? zonder enige vorm van gesprek of overleg buitenspel te zetten.  Het beleid van de voorbije jaren is niet afgestraft, integendeel. Samen met N-VA (11 zetels) en Groen (7 zetels en de meeste voorkeursstemmen voor burgemeester Ingrid Pira) hadden we een stabiele en ruime meerderheid kunnen vormen die bovendien een mooie afspiegeling van de verkiezingsuitslag geweest zou zijn. En dat de grootste partij daarbij de burgemeester levert, is niet meer dan logisch. Maar dat de N-VA nu kiest voor 2 kleine partijen en dat er over een coalitie tussen de 2 winnende en grootste partijen in Mortsel niet eens gesproken kon worden, begrijpen vele mensen in Mortsel niet. Een deel van de Mortselse bevolking is heel kwaad en verontwaardigd, voor hen heeft de politiek aan geloofwaardigheid ingeboet.

 

12 jaar lang is Groen in Mortsel de motor van de verandering geweest. In vele buurgemeenten sluit N-VA nu coalities met Groen om verandering mogelijk te maken. Maar in Mortsel wordt de kracht van de verandering buiten gezet en ook dat begrijpen vele mensen in Mortsel niet.

 

Groen Mortsel zal vastberaden oppositie voeren. We hebben campagne gevoerd met "12 jaar voorsprong", die voorsprong mag nu niet verloren gaan. We wilden in het bestuur om het beleid van de afgelopen 12 jaar voort te zetten, we zullen dit nu vanuit de oppositie doen. Elk punt van de meerderheid zullen we daaraan toetsen. We zijn als drijvende kracht hardhandig uit deze coalitie gezet, Groen Mortsel is niet van plan om zachtzinnig oppositie te voeren.

 

Arnold Van Hove, voorzitter Groen Mortsel

Ingrid Pira, burgemeester stad Mortsel

Dinsdag 23 oktober 2012