Warme Wijken!

Groen wil de Mortselse wijken wakker kussen! Want in de wijken, daar gebeurt het. Daar leven mensen, ontmoeten mensen anderen en zorgen voor elkaar. We willen plaatsen en gelegenheden om elkaar te kunnen ontmoeten zodat elke wijk, elke straat en elke bewoner zich 'thuis' kan voelen.

Onze lokale economie, de winkels in Mortsel, verdienen onze steun! Want daar geraken we te voet of met de fiets. Daar kan een kind zowel als een bejaarde terecht zonder onnodig kilometers te moeten malen. Ze zorgen mee voor een aantrekkelijk Mortsel.

Om de lokale economie een boost te geven moet de winkel-as terug bruisend gemaakt worden.  Dit willen we realiseren  door het winkelcentrum ruimtelijk aangenamer en aantrekkelijker te maken. We denken daarbij bijvoorbeeld al aan het weren van vrachtwagens op de winkel-as.

Daarnaast lijkt het ons ook noodzakelijk dat er een winkelmanager wordt aangesteld. Via de nodige onderzoeken, bevragingen bij de bevolking, zorgt hij/zij ervoor dat er de juiste nieuwe winkels/ horeca op de juiste plaats komen.  

Ook de wijken hebben nood aan nieuwe input om lokale economie te stimuleren, te steunen, opnieuw op gang te trekken. Ook daar zou de winkelmanager ondersteunend kunnen werken.

We gaan voor warme wijken met groene ontmoetingsplaatsen in Mortsel!

Wijken waar mensen van alle leeftijden zin hebben om naar buiten te komen: te voet, met de fiets, vertoevend op een bank ….

Wijken waar mensen elkaar ontmoeten, op weg naar de bakker of winkel dichtbij. Of misschien wel op een gezellig terrasje of restaurant.

Wijken waar de mensen samen komen om te kijken, te bespreken welke de  behoeften van hun wijk zijn. Door middel van een wijkbudget  krijgen ze  dan ook de kans om daadwerkelijk iets te realiseren wat er bovenaan hun  lijstje staat. Op die manier wordt er een wijkwerking opgestart  waar alle bewoners heel nauw bij betrokken zijn en allemaal de vruchten van kunnen plukken.

Droom je er al van om in zo een wakkere, warme wijk te mogen wonen...?

 

Zelf ideeën over hoe jouw wijk nog wat warmer kan? Geef ze HIER door!