Ria Van Essche

21 September 2018

Ria Van Essche

Plaats 20  

Ik ben Ria Van Essche, een alleenstaande, gepassioneerde, warme en eigenwijze vrouw van 60+11 – niet dat ik het echt moeilijk heb met mijn leeftijd, want naar het schijnt ben je dan wijzer… Ik geloof dat ik die wijsheid vooral krijg van de mensen waar ik als vrijwilliger mee in contact kom. Ik denk dan aan mijn prachtige jongeren op de Emiliushoeve, een wonderlijke zorgboerderij voor mensen met beperkingen. En natuurlijk ook aan al die mooie mensen uit alle windstreken die ik ontmoet bij het Buurtwerk waar ik me voor engageer hier in Mortsel - waar ik ondertussen al 15 jaar graag woon. Ik hoef dus niet meer te reizen want dankzij deze vzw is de wereld vlakbij. Toegegeven, het is niet altijd makkelijk om niet gefrustreerd te raken door al het leed in de wereld. Maar door mijn steentje bij te dragen aan deze mooie vzw blijft er ook nog steeds hoop bestaan: we kunnen helpen en het verschil maken!

Als jarenlange Groen-stemmer ben ik ook in contact gekomen met een aantal partijleden van Groen Mortsel. Ook op die manier wil ik graag mijn steentje bijdragen om het verschil te maken. Een thema dat me erg na aan het hart ligt is, hoe kan het ook anders, armoede en vooral armoedebestrijding. Daar word ik elke week mee geconfronteerd. Het is alom aanwezig en in een stad als Mortsel is het ook nog eens verdoken. Armoede is helaas iets van veel mensen: het kan je buurvrouw zijn, je vriend die een beperking heeft, of je schoonmoeder die het met een klein pensioentje moet stellen. Werk aan de winkel dus!

Last but not least ondervind ik, en velen met mij, ook hinder van het alsmaar toenemend (vracht)verkeer. Ook dit thema staat bij Groen hoog op het prioriteitenlijstje. En daar kan ik me alleen maar achter zetten!