Natuur in Mortsel - vroeger, nu en later

Okt
03
03 Oktober 2018 / 08:00 PM tot 10:00 PM
Natuur in Mortsel - vroeger, nu en later

Location

Pop-Up Groen
Statielei 73
Mortsel 2640
Belgium
Google map and directions

Vertelavond over het natuurbeleid- en behoud in Mortsel vroeger, nu en een gewenste toekomst door Paul van Dyck en Wim Jacobs.

Paul van Dyck, milieuactivist van het eerste uur, sedert 1970… Gewezen raadslid en schepen van Agalev in Mortsel. De man die vocht tegen de kap van de prachtige grote platanen op de Liersesteenweg op 13 mei 1975... en er samen met een sterk team 3 decennia later mee voor kon zorgen dat er platanen langs de hele nieuwe tramas door Mortsel kwamen.

Hij volgt de ruimtelijke ordening in Mortsel vanaf Voorontwerp Structuurplan Mortsel in 1973 en organiseerde samen met de vrienden-in-actie ook in kader van het Gewestplan inspraakvergaderingen en petities.

Paul kent alle bedreigde en verdwenen natuur in Mortsel, alsook de kleine en grotere overwinningen inzake natuurbehoud.

Samen met o.m. Rik Moons – ook een van de Agalev pioniers - richtte hij het MAL op (Mortsels Aktiekomitee Leefmilieu) en raakte zo het groene hart van talrijke Mortselaars. Hij kan hier veel over vertellen.

Paul woont nu in Boechout en heeft zich toegelegd op natuurfotografie met prachtig resultaat, zoals u zal kunnen zien.

Wim Jacobs, bioloog en natuurkenner is zeer onderlegd op vlak van al wat leeft en groeit in de vrije natuur. Hij werkt samen met Natuurpunt aan een gefundeerde visie op het buitengebied van Mortsel.

Zij brengen samen hun verhaal met mooie foto’s en beelden van natuur in Mortsel en specifiek van Klein- Zwitserland en het buitengebied Gasthuishoeven.

 

Posted by on