Margriet Schoot

21 September 2018

Margriet Schoot

Plaats 19

Mijn hele leven al stem ik groen, maar eerst nadat ik stopte met mijn praktijk als zelfstandig kinesitherapeute werd ik actief bij Groen. Het is de liefde die mij 23 jaar geleden naar Vlaanderen heeft gelokt, ik ben samen met mijn man Luc. Verder houd ik erg van bloemen en van mijn tuin, maar ook van muziek, vooral zingen in een koor. Daar moet je het samen maken. Bij Groen gaat dat ook zo.
Je merkt dat wat Groenen zeggen en doen ook echt is zoals ze leven: warm en respectvol, verbinding zoekend, vooruit denkend, werkend aan breed gedragen oplossingen. Klimaatverandering is voor mij het grote thema. De mensheid stond nog nooit voor zo’n grote uitdaging. Dit lijkt ver-van-ons-bed, iets waar hogere overheden wel voor zullen zorgen omdat je er zelf toch niets aan kunt doen. Bij Groen heb ik geleerd dat je wèl iets kan doen, verbazend veel zelfs. Op het lokale niveau, dus in onze eigen kleine stad Mortsel. Is er een geschiktere partij dan Groen om deze uitdaging aan te gaan?
Samen met inwoners, maatschappelijke organisaties, bedrijven, scholen, werken we deskundig en enthousiast aan lokale klimaatthema’s, die goed zijn voor ons allemaal. Denk aan het energiezuinig maken van slecht geïsoleerde, ongezonde woningen en gebouwen. Denk aan het stimuleren van lokaal geproduceerde, gezonde maaltijden op school of het installeren van slimme, zuinige straatverlichting. Denk aan het voorkomen van hitte-eilanden in de stad en het opvangen van regenwater. De luchtkwaliteit wordt beter en we zullen meer groen en blauw om ons heen hebben. Zó maken wij Mortsel gelukkiger en klaar voor de toekomst: een plek waar het gezonder, rechtvaardiger en aangenaam leven is.