Latifa Aarab

21 September 2018

Latifa Aarab

Plaats 23    

Ik ben Latifa Aarab. Ik ben van Marokkaanse afkomst, getrouwd en fiere moeder en grootmoeder. Ik woon al meer dan dertig jaar in Mortsel en mijn 4 kinderen en 3 kleinkinderen zijn geboren en getogen in onze stad.

Zelf doe ik al heel lang aan vrijwilligerswerk bij verschillende organisaties. Momenteel ben ik actief bij WIMM (Werkgroep Integratie Migrantenvrouwen Mortsel). Ik geef er Nederlandse les voor anderstalige nieuwkomers. Mensen uit Marokko en vluchtelingen uit Syrië en andere landen waar vrouwen veel meegemaakt hebben, komen bij ons over de vloer - bijvoorbeeld na verwijzing door het OCMW.

Ik geef deze vrouwen ook fietsles want het is voor hen belangrijk om zich zelfstandig te kunnen verplaatsen. Een heel leuke ervaring!

Ik vind het belangrijk deze vrouwen te kunnen stimuleren om tussen hun 4 muren uit te geraken, zonder hun man maar samen met andere vrouwen.

Dat is meteen mijn belangrijkste drijfveer om ook mee te werken met Groen Mortsel: ik merk dat een heleboel mensen, waaronder veel vrouwen, nood hebben aan mogelijkheden om samen te komen en elkaar te ontmoeten. Wist je dat vele mensen van vreemde origine, als ze op vakantie zijn in hun land van oorsprong, heimwee hebben naar België?

Vrouwen van verschillende afkomst zoeken in Mortsel dan ook naar plaatsen om zich thuis te voelen. Ik bedoel daarmee een plaats waar je je samen met vriendinnen kan ontspannen of bijleren maar ook een plek om tot rust te komen of te bidden. Dat moet geen moskee zijn maar een open plaats waar ieder vanuit zijn eigen overtuiging tot bezinning kan komen.

Ook een zwemuurtje enkel voor vrouwen zou ik graag gerealiseerd zien in het nieuwe Mortselse zwembad. Dat ligt misschien moeilijk maar ik ervaar dat het veel vrouwen zou helpen om zich samen met andere vrouwen te ontspannen. Ik denk dat het zeker niet enkel moslimvrouwen zijn die daar plezier van kunnen hebben.

Ik kies voor Groen omdat ik geloof dat we door met velen samen te werken, kansen kunnen geven aan iedereen!