Jan Corens

21 September 2018

Jan Corens

Plaats 25  

Ik ben Jan, 41 jaar en vader van een zoon van 12 en een dochter van 10. Samen met mijn vrouw Annelies proberen we deze jonge mensen in ons geliefde Mortsel groot te brengen.

Zelf heb ik een actief chiroverleden, van m’n 7 tot m’n 23 miste ik geen zondag, weekend of kamp. Nog steeds probeer ik waar het kan de chiro bij te staan in raad en vooral daad.

Ik werk in Brasschaat bij vzw OLO. Als orthopedagoog ben ik verantwoordelijk voor het inhoudelijk aansturen van 3 teams die kinderen met gedrags- en emotionele stoornissen opvangen in leefgroep en thuisbegeleiding. Ik ga er ook in gesprek met jongeren in een ‘jongerenraad’ rond thema’s die hen rechtstreeks aanbelangen. Een beetje politiek in het heel klein; wat vinden zij belangrijk in hun leven en hoe willen ze inspraak hebben?

Een stevig jeugdbeleid vind ik dan ook enorm belangrijk. Ook in onze stad moet er voldoende aandacht gaan naar kansen-voor-jongeren.

Heel wat jaren heb ik me ingezet voor het behoud van de Berm toen die bedreigd werd door de R11bis. Gelukkig is dit waanidee ondertussen verdwenen. Tijd nu om een tandje bij te steken om dit pareltje verder op de waarderen. Toegangen voor fietsers, rolstoelgebruikers en iedereen die slecht te been is, bruggen die de verschillende stukken berm verbinden,… Ik droom ervan dat iedere Mortselaar en passant kan genieten van dit stuk natuur dichtbij huis. De Berm kan eveneens een grote rol spelen in het netwerk van trage wegen, als tegengewicht voor het veel-te-vele asfalt dat in onze stad ligt, met zijn kilometerslange rijen auto’s.

Als dagelijkse woon-werk-fietser ligt mobiliteit me ook na aan het hart. Op hoger niveau dringen sturende maatregelen zich op maar ook in Mortsel kan er nog gesleuteld worden. Tijd om de vele studies en plannen rond wijkgerichte mobiliteit op mensenmaat nu eens uit te voeren!