Groen en Vooruit trekken in Mortsel samen naar de verkiezingen: “Uit liefde voor de stad”

14 Juni 2024

Groen en Vooruit trekken in Mortsel samen naar de verkiezingen: “Uit liefde voor de stad”

Dankzij de krachtenbundeling van Groen en Vooruit kunnen we de grootste partij worden en de vele progressieve stemmen een pak zwaarder laten wegen

Groen en Vooruit bundelen krachten om grootste partij te worden in Mortsel

Groen en Vooruit in Mortsel trekken in oktober samen naar de kiezer. De ambitie is om bij de gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij te worden om een groener, socialer en moediger beleid in de steigers te zetten. De top 5 bestaat uit gemeenteraadslid en lijsttrekker Michiel Hubeau (Groen), gemeenteraadslid Nadia Saouti (Groen), schepen Steve D’Hulster (Vooruit), gemeenteraadslid en ex-burgemeester Ingrid Pira (Groen) en schepen Amarildo Vllazeria (Vooruit).

Progressieve beleid zwaarder laten doorwegen

In Mortsel scoorden de progressieve partijen tijdens vorige verkiezingen erg sterk. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 behaalde Groen 22% en Vooruit (voordien sp.a) 10% van de stemmen. Samen hebben ze 11 van de 29 zetels. Afgelopen zondag konden beide progressieve partijen meer dan een derde van alle Mortselaars overtuigen bij de Vlaamse en federale verkiezingen. 

Lijsttrekker Michiel Hubeau (Groen): “Mortsel staat op een keerpunt. De keuzes die we de komende jaren maken, zullen de toekomst van Mortsel bepalen. Dankzij de krachtenbundeling van Groen en Vooruit kunnen we de grootste partij worden en de vele progressieve stemmen een pak zwaarder laten wegen op het Mortselse beleid”

Er is veel meer dat ons bindt

De afgelopen 12 jaar zetelde Groen in de oppositie, terwijl Vooruit deel uitmaakte van het schepencollege. Uiteraard zijn er een aantal dossiers waar beide partijen een andere mening over hadden. Dat is normaal, zeker als je in een andere rol zit.  Maar zelfs over de grenzen van meerderheid en oppositie heen konden Groen en Vooruit elkaar regelmatig vinden. Zo gingen ze samen in verzet tegen het verdwijnen van tram 7 en tram 15 en vinden ze de plannen van de Vlaamse Regering om op de schaarse open ruimte een pretpark Captain Jack te bouwen even absurd.

Steve D’Hulster: “We zijn 2 verschillende partijen, dus er zijn kleine verschillen. Maar als we naar de grote uitdagingen en kansen voor Mortsel kijken, dan is er veel meer dat ons verbindt. Daarom gaan we met een grote ploeg van positieve en progressieve mensen voluit voor dit gezamenlijke project. Om samen een zo groot mogelijke impact te hebben op de toekomst van Mortsel.”   

Voor een groener, socialer en moediger Mortsel

Het kartel wil onder andere inzetten op een klimaatbeleid met meer groen en minder verharding, speciale aandacht voor Mortselaars die zorg en hulp nodig hebben, het behouden en versterken van onze trams, bussen en treinen, meer verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers zeker op de gewestwegen en een plan voor meer leven en winkels in de wijken. Ook betaalbaar wonen wordt een belangrijk programmapunt. De komende maanden wordt het volledige programma uitgeschreven.

19 plaatsen voor Groen, 10 voor Vooruit

Op de lijst zullen 19 plaatsen worden ingevuld door Groen en 10 door Vooruit. Beide partijen zullen kiezen voor een mix aan ervaring en vernieuwing, met veel oog voor de diversiteit die in Mortsel te vinden is. De communicatie over de volledige lijst zal binnen enkele weken gebeuren. Na de verkiezingen zal Groen Vooruit sowieso als een gezamenlijke fractie zetelen.