Eline Poels

21 September 2018

Eline Poels

Plaats 12  

Hallo, ik ben Eline Poels, 26 jaar, geboren en getogen in Mortsel.
Van de eerste kleuterklas tot het 6 de middelbaar ging ik naar het Gemeenschapsonderwijs in Mortsel. Daarna volgde het ernstige werk met een master Sociologie (UA) en een master Bestuurskunde en Publiek Management (UGent). Tussendoor leefde ik mij uit in de jeugdboekenjury- ik lees namelijk graag-, was ik actief in de studentenkern van Amnesty International en schreef ik met volle goesting voor het universitaire magazine Verrekijkers (over Noord-Zuidwerking). Ik ben een kritisch maar empathisch persoon met een rijke verbeelding.
Na mijn studies werd het tijd voor de volgende stap. Ik was van groene sympathisant naar lid van Groen en Jong Groen opgeschoven en besloot mij actief in te zetten voor het groene gedachtegoed. Dit doe ik samen met mijn pa, die onder andere door de verkiezingsoverwinning van Trump besloot ook actief mee te werken in de partij. Bij Jong Groen Mortsel doe ik dit als afgevaardigde voor de algemene vergadering.
De start van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen was ook een goede aanleiding. Op basis van mijn belangstelling als bestuurskundige maak ik deel uit van de werkgroep ‘Participatie’ en voor ik het wist stond ik op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Momenteel werk ik bij VDAB als stafmedewerker CIO office. Zo goed als iedereen komt vroeg of laat in aanraking met de arbeidsmarkt/ arbeidsbemiddeling. Mee een steentje bijdragen aan de goede werking van VDAB komt de samenleving ten goede en op die manier dien ik het algemeen belang.
Groen is voor mij een bewuste keuze. Groen staat niet alleen voor ecologie maar is veel meer. Het groene gedachtegoed is gebaseerd op sociale rechtvaardigheid, democratie, inspraak en inclusie. Het is de partij die werkt voor de toekomst en tegen vooroordelen, favoritisme, inhaligheid, uitbuiting.