Caroline Du Meunier

21 September 2018

Caroline Du Meunier

Plaats 11  

Hallo! Ik ben Caroline Du Meunier. Ik ben 39 jaar en een alleenstaande, fiere mama van een dochter van 9 en een zoon van 7.Ik ben Mortsel altijd trouw gebleven want van mijn 39 jaar heb ik er 39 in Mortsel gewoond. Ik voel me dus op en top Mortselaar! 
Niet alleen mijn woonplaats, maar ook mijn werk bevindt zich in Mortsel. U kent het Koninklijk Atheneum? Na de geboorte van mijn dochter heb ik daar mijn eerste stappen in het onderwijs gezet. Ik ben daar nog steeds dankbaar om. Niet alleen omdat ik de leerlingen van het eerste en het tweede middelbaar wat Frans kan bijbrengen, maar vooral omdat ik elke dag met hén kan werken. Het scherpt mijn zelfbewustzijn, het vergroot mijn communicatieve vaardigheden en het verbreedt mijn 
mensenkennis. In ruil hiervoor hoop ik bij de leerlingen wat van mijn levenswijsheid en enthousiasme te kunnen achterlaten. 
Naast het lesgeven ben ik ook voorzitter van het feestcomité. Dit groepje organiseert personeelsactiviteiten zoals een jaarlijks weekendje, een BBQ, recepties … Organiseren hoort zeker bij mijn kwaliteiten. 
Verder ben ik ook actief lid van het oudercomité van basisschool De Tandem in Mortsel. Samen met het team ondersteunen wij het lerarenkorps en organiseren wij met plezier financiële activiteiten zoals een fuif, een kersthappening, het schoolfeest … Mijn passies zijn uiteraard mijn kinderen, maar daarnaast ook lezen, fietsen, salsa dansen, reizen, en afspreken met vrienden. En vanaf juni dit jaar … Groen! 
Waarom Groen? Het programma van Groen komt overeen met de waarden die ik persoonlijk belangrijk vind : menselijkheid, duurzaamheid en solidariteit. Groen heeft aandacht voor het welzijn van de mens, het milieu en de dieren. Ik ben echt nog maar een “groentje”, maar ik wil me met volle overtuiging mee inzetten voor Mortsel. Ik wil meer verkeersveiligheid met absolute aandacht voor de zwakste weggebruikers.
Mortsel moet opnieuw een bruisende stad worden. Vrachtverkeer hoort niet in de winkelkern. De wijken moeten terug opleven. Mensen moeten zin krijgen om weer naar buiten te komen en met elkaar te praten. Meer Groen en minder beton. Tenslotte telt in Mortsel iedereen, dus minderheden betrekken we bij onze samenleving!