Bart Somers

21 September 2018

Bart Somers

Plaats 16  

Inzetten op dat wat werkt !
Mijn naam is Bart Somers, ik heb me als 45-jarige aangesloten bij Groen Mortsel. Ik heb de afgelopen jaren deze ploeg van Groen leren kennen als een eerlijk, menselijk en sterk geëngageerd team. Mijn kennis en ervaring als leidinggevende in het welzijnswerk te Antwerpen sluiten sterk aan bij de keuzes die Groen maakt voor een sterk sociaal beleid. Armoede is voor mij geen ‘eigen schuld’ verhaal! Het is een verhaal van kansen.
Met Groen willen we investeren in een menswaardig leven voor iedereen. We willen inzetten op het creëren van meer kansen: betaalbaar wonen, zinvolle activerings- en opleidingsprojecten, een menswaardig inkomen, laagdrempelige ontmoetingsplekken en een wijkgerichte zorg voor wie dat nodig heeft.
Mijn partner Marijke en ik hebben een dochter van 14 en een zoon van 12. We vinden het heel fijn dat in Mortsel alles op wandel- en fietsafstand bereikbaar is. Scholen, winkels, de bakker om de hoek, sport en culturele activiteiten, ... Wij bezitten geen auto meer en hebben ons aangesloten bij autodelen. Dankzij de Mortselse infrastructuur konden wij deze keuze maken. Wij hebben beiden een job op fietsafstand en de auto is niet meer écht nodig. Het is plezierig om te fietsen en het vermindert de stress.
Onze stedelijke woonomgeving snakt naar verademing. De wereld vol met mensen kan niet zonder groene longen en een goed milieubeheer. Ik vind de zorg voor het milieu een zeer belangrijke stedelijke bevoegdheid. Hier en nu! Groen Mortsel neemt hierin het voortouw en heeft haalbare plannen om Mortsel klimaatneutraal te maken!
Ik droom van een Sociaal Mortsel met Groene leefbare Gezonde wijken. De sociale verbinding tussen ‘burgers’ zal Groen niet vanop een eiland organiseren. Inspraak en participatie zijn de sleutels om écht in te zetten op ‘dat wat goed werkt’.
Stem voor Groen!